Hlavní tah z Opavy do Ostravy se částečně uzavřel. Objížďka vede přes Kravaře

V pátek začala oprava silnice na hlavním tahu mezi Opavou a Ostravou v Opavě - Komárově. Řidiči více než dvaceti tisíc aut, kteří tudy denně cestují, tak budou muset místo objíždět přes okolní obce – přes Kravaře a Malé a Velké Hoštice.

„Motoristé, kteří musí každý den cestovat mezi Ostravou a Opavou, se tak budou muset v následujících týdnech obrnit pořádnou dávkou trpělivosti,“ uvedl redaktor České televize Jan Pirkl.

Místo je uzavřeno kvůli opravě vozovky, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic. Ve směru od Ostravy je provoz převeden na silnici číslo II/467 a dále na cestu I/56 do Opavy. V opačném směru z Opavy musejí řidiči najet na silnici I/56. Uzavírka má podle krajských úředníků trvat až do 4. prosince tohoto roku.

Dlouhodobá uzavírka u Globusu

Další z překážek, která komplikuje dopravu mezi Ostravou a Opavou po frekventované silnici I/11, je uzavřený zhruba půlkilometrový úsek mezi okružní křižovatkou u hypermarketu Globus a křižovatkou s ulicí Karla Svobody. Řidiči zde musejí jezdit po objízdné trase.

Důvodem uzavírky je výstavba mimoúrovňové křižovatky, která je součástí projektu prodloužené Rudné silnice. Ta je jednou z nejdůležitějších aktuálních dopravních staveb v Moravskoslezském kraji a pro spojení Ostravy s Opavou je klíčová. Po jejím dokončení by se měla zrychlit doprava mezi oběma městy a uvolnit přetížená křižovatka v ostravském obvodě Poruba.