Kulturní dům v Otvovicích koupila zpěvačka Bílá

Otvovický kulturní dům, jenž jeho soukromý vlastník prodává, kupuje zpěvačka Lucie Bílá, která v Otvovicích na Kladensku žije. Starosta Josef Purkrt transakci uvítal, znamená to podle něj, že kulturní dům „zůstane v rozumných rukách“.

Vedení obce se obávalo, že přijde o prostor pro pořádání společenských akcí, který je v centru obce. Na nákup domu přibližně za deset milionů korun obec s ročním rozpočtem, jenž činí zhruba podobnou částku, nemá peníze. Do objektu bude také třeba dál investovat. Kulturní činnost by tak v měla v kulturním domě pokračovat, v prosinci by v něm majitelka měla sama vystoupit.

V budově funguje restaurace a má i velký sál, kde se pořádají například plesy, taneční nebo maškarní a řada dalších akcí. Jiný podobný prostor v obci není. Bílá v září zjišťovala možnosti dotací a případnou pomoc Středočeského kraje u hejtmana Miloše Petery. „Přála bych si, aby dál sloužil svému účelu a nevznikly v něm kanceláře, sklady a malometrážní byty,“ uvedla tehdy zpěvačka.

Objekt po roce 1989 patřil částečně státnímu statku a polovina byla vrácena v restituci původním majitelům. Poté si dům odkoupili dosavadní majitelé, ale letos se ho rozhodli prodat.