Investor z Trianglu nabízí práci 250 lidem. Má ale problém je najít

V průmyslové zóně Triangl na Lounsku dostavěl čínský investor další halu. Výrobce automobilových interiérů Yanfeng svou plochu rozšířil na 45 tisíc metrů čtverečních. Plnou výrobu v nové hale chce společnost zahájit v příštím roce. Nejprve ale musí najít nové pracovníky, což nebude snadné.

Společnost, která má v Ústeckém kraji největší průmyslový objekt, hledá především skladníky, dělníky, mistry a údržbáře. Technicky vzdělaných a lidí ochotných pracovat je ale v kraji málo. Úřady práce přitom mají v evidencích přes 46 tisíc lidí.

Společnost je proto připravená hledat i mezi zaměstnanci jiných firem. Jedná také s úřady práce a agenturami. Yanfeng nyní zaměstnává 1500 lidí, potřebuje ale dalších 250. Všechny nejlépe od nového roku, kdy se naplno rozjede výroba v nové hale.

Čínský investor dostavěl v Trianglu další halu (zdroj: ČT24)

V průmyslové zóně Triangl, která leží mezi okresy Most, Chomutov, Louny a Žatec, nyní pracuje přes tři tisíce lidí. Aktivně zde působí osm společností, další jsou v různé fázi výstavby. Pozemky ke stavbě připravuje například jihokorejský Nexen. Při výrobě pneumatik zaměstná kolem 1500 lidí. S nábory chce začít do dvou let.   

Do tří let by tak v zóně mohlo pracovat kolem 4500 lidí. Ústecký kraj proto plánuje v Trianglu postavit malé městečko se službami. Lidé by v něm měli najít mimo jiné ubytování, jídelnu, lékaře a časem třeba i obchod nebo školku.