V Jihlavě vypukla Krpálkománie. Malí judisté se nevejdou do tělocvičny

Vítězství jihlavského odchovance Lukáše Krpálka na olympiádě v Riu zvýšilo na Vysočině zájem dětí o judo. V Jihlavě tomu říkají „Krpálkománie". Pro trénování dětí ale chybí vhodné prostory. Začátečníci mají v jihlavské sokolovně k dispozici jen jednu malou tělocvičnu.

Lukáš Krpálek začínal v tělocvičně klubu Judo Sokol Jihlava. Po svém zlatém úspěchu na olympiádě v Riu sem nyní přilákal minimálně dvacet pět nových malých judistů. Na takový počet dětí ale není místní tělocvična stavěná.

Větší a vyhovující prostory se jihlavským ani krajským judistům nedaří získat. Ti nejlepší z celého kraje tak musejí dojíždět do tělocvičny až v Polné.

V Jihlavě vypukla Krpálkománie (zdroj: ČT24)

Nově založené krajské centrum talentovaných judistů se snaží udržet mládež v kraji. Kvůli problémům s tělocvičnami se ale starší oddíly spíš rozpadají. Nejlepší sportovci odcházejí do Brna nebo do Prahy.

Předseda Krajského centra talentované mládeže Judo Vysočina Martin Bohdálek věří, že se řešení najde: „Doufáme, že krajánci a magistrát nám pomůžou nějaké prostory najít a zrekonstruovat.“ Další jednání budou pokračovat po krajských volbách.