Prahou projel nadměrný náklad mířící do Chile

Praha - Částí Prahy v noci projela kolona převážející víc než 200tunový náklad. Skoro 40 metrů dlouhý plášť mlýna mířil z Přerova na Mělník. Souprava v hlavním městě strávila plánované dvě hodiny. Převoz tak nakonec proběhl bez problémů. Nyní už pluje náklad do Chile za svým budoucím majitelem.

Na převoz obřího pláště mlýna se soukromá firma připravovala dva měsíce. Náklad o rozměrech 8,5 metru na šířku a téměř 40 metrů na délku zasahoval do dvou jízdných pruhů. Vydal se proto na cestu v noci a zdárně urazil více než 300 kilometrů.

Když po půlnoci přijela souprava z hradecké dálnice D11, projela přes Černý most, Pražský okruh a Vysočanskou radiálu. Nejvíce času zabraly manévry v Chlumecké ulici - kvůli nízké nosnosti mostu musela souprava několikrát couvat. Doprovodní policisté zastavovali dopravu, následkem čehož se několikrát vytvořila i menší kolona. „Pro tento náklad bylo obtížné trasu najít. Na trase vznikly uzavírky, takže bylo nutné jednat s jednotlivými úřady i firmami,“ uvedl Tomáš Reichelt, technik firmy APB Plzeň, který s nákladem projížděl.

Ještě před druhou hodinou ranní vyrazila souprava směrem na Mělník. Na místo dorazila před čtvrtou hodinou ráno, odtud už bude ke svému kupci z Chile pokračovat po vodě.

Vydáno pod