Bahno z D11 je uklizeno, dálnice je průjezdná

Dobřenice (Královéhradecko) – Dálnice D11 u obce Praskačka na Královéhradecku, kde byl omezený provoz kvůli bahnu na vozovce, je od dnešních 16:00 opět průjezdná. ŘSD dnes původně informovalo, že odstraňování bahna bude pokračovat až do nočních hodin a také v úterý.

„Kolem 16. hodiny byl tento úsek dálnice plně zprůjezdněn v obou jízdních pruzích bez omezení,“ uvedla mluvčí hradecké policie. Mluvčí ŘSD doplnila, že se nepředpokládalo, že by bylo možné práce na odstranění bahna zvládnout tak rychle, potvrdila však, že na místo se pracovníci ŘSD vrátí i v úterý, provoz na dálnici jejich práce ovšem neomezí.

Bahno se na dálnici dostalo po sobotním sesuvu svahu a silné bouřce kolem 76. kilometru u Praskačky, uzavřen byl odstavný a pomalý jízdní pruh ve směru od Hradce Králové na Prahu a doprava byla svedena do jednoho jízdního pruhu. „Přívalový déšť zcela zničil nově vybudované žebro na jedné straně mostu a na druhé straně zcela zdevastoval svah kolem patky nadjezdu, ze kterého se zemina splavila na dálnici,“ popsala mluvčí.