Mezi Staroměstskou a Čechovým mostem deset dní nepojedou tramvaje

Metropoli čeká další letní dopravní omezení. Od středy 27. července od 0:30 do soboty 6. srpna 2016 do 0:30 nepojedou tramvaje mezi Staroměstskou a Čechovým mostem. Důvodem je oprava tramvajové trati, linky dopravní podnik přesměruje na objízdnou trať.

Linky číslo 17 a 53 budou v úseku Staroměstská - Čechův most jezdit přes zastávku Malostranská. Odtud pak pojedou po nábřeží zpět na svou původní trasu.

Změny se dotknou také provozu autobusové linky 207. Zastávka Právnická fakulta, ve směru Staroměstská, se posune do vzdálenosti asi 65 metrů od Čechova mostu, posunuta bude rovněž zastávka v opačném směru, a to na Palachovo náměstí.

„Mezi zastávkami Staroměstská a Právnická fakulta se ve směru Ohrada zřizuje zastávka Malostranská, a to na nábřeží Edvarda Beneše, přibližně 65 metrů za křižovatkou s ulicí U Železné lávky,“ doplnil magistrátní mluvčí Vít Hofman.

DPP v současné době opravuje trať například v Nuselské a U Plynárny v Praze 4, kde mají práce skončit na jaře 2017. Mimo provoz jsou kvůli rekonstrukci také tramvaje mezi I. P. Pavlova a náměstím Míru.