Na D11 u Mochova se srazil policejní passat s kamionem

Mochov (u Prahy) – Na dálnici D11 ve směru na Prahu u Mochova se ráno srazil policejní Volkswagen Passat s kamionem. Místo havárie bylo v jednom jízdním pruhu uzavřeno. Při nehodě byl lehce zraněn jeden policista, příčiny nehody se zjišťují.

„Vyšetřování dopravní nehody si přebíráme, ale kontrétní průběh a míru zavinění nehody v tuto chvíli neznáme,“ sdělila policejní mluvčí Radka Sandorová. Nehoda se stala kolem 8:30 ve směru na Prahu. Podle serveru iDnes.cz rychlé policejní auto stíhalo silničního piráta. Ve Středočeském kraji se nehoda policejního passatu stala naposledy na začátku května, kdy při střetu s motocyklem v Dobříši na Příbramsku zemřel dvaadvacetiletý motocyklista. Případem se zabývá také Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Policejní vozy VW Passat mají sloužit především ke stíhání pirátů silnic. Mají 300 koní, rychlosti 100 kilometrů v hodině z nuly dosáhnou za 5,5 sekundy a mohou jet rychlostí až 250 kilometrů v hodině. Policejní řidiči absolvovali k jejich řízení speciální školení. Středočeští policisté mají od začátku dubna těchto aut několik.