Koupaliště Lhotka přes sliby starostů neožilo. Radnice na ně však nezapomněla

Události v regionech: Koupaliště se neotevře ani letos (zdroj: ČT24)

Několik desítek lidí se večer sešlo před zavřeným koupalištěm Lhotka v Praze 4. Chtěli tak radnici připomenout sliby, že ho znovu otevře, a to nejpozději letos v létě. I když městská část již na konci minulého volebního období koupaliště odkoupila od soukromníka, zatím není opravené, natožpak přístupné.

Od 60. let minulého století se na koupališti Lhotka, které leží na rozhraní sídliště Novodvorská a staré vilové zástavby, vystřídalo několik generací. Naposledy si na něm mohli místní lidé zaplavat před pěti lety. Pak majitel pozemku – slovenský developer – koupaliště zavřel.

Místo poté odkoupila Praha 4 a její představitelé slíbili, že koupaliště znovu otevřou. „Tehdejší starosta Pavel Caldr dával slib, že koupaliště bude otevřeno do dubna 2015, to se nestalo. Potom nový starosta Prahy 4 Petr Štěpánek (SZ) v lednu 2015 sliboval otevření v létě 2016,“ shrnul zastupitel městské části Petr Horálek (ČSSD).

Vedení radnice ujistilo, že od svého cíle neupustilo. Příprava je ale příliš složitá. Otevření podle městské části zdrželo především hledání vhodného zdroje vody, který by schválili hygienici. V současnosti počítá starosta Štěpánek s tím, že bude Lhotka opět otevřená od léta 2018. Představu proměny zchátralého zázemí má jasnou: „Budou tam čisté, pohodlné šatny. Pak se snažímě umístit tam několik sportovišť.“

Vedení Prahy 4 ostatně již představilo projekt na rekonstrukci koupaliště. Opravy by mohly začít už na konci roku.