Krnovští zamítli prodej pozemků. Developer nabídl 100 Kč za metr čtvereční

Krnovské zastupitelstvo zamítlo prodej pozemků u centra města. Vadila jim například nízká výkupní cena pozemků. Za metr čtvereční chtěl developer zaplatit 100 korun. V centru Krnova měl stavět bytové domy.

„Zasíťované pozemky se přitom v Krnově prodávají za několikanásobně vyšší ceny,“ zjistil redaktor České televize Jan Pirkl.

Pozemky v bývalých kasárnách město nabízí už od roku 2008. Původně se zde počítalo s výstavbou rodinných domů, ale z důvodu nezájmu lidí z něj sešlo. Poté se celý pozemek dohromady nabízel developerům. Pro svůj projekt si ho nakonec vybral jen jeden místní podnikatel.

Krnovští odmítli prodej pozemků

Ten slíbil vybudovat domy s více než 50 byty, dále obchodní a společenské centrum. Kromě nízké výkupní ceny vadilo zastupitelům Krnova i to, že by developer nemusel využít celý pozemek.

„Město sice s developerem předjednalo bankovní garance, ale podle zastupitelů pouze na využití asi čtyřiceti procent celého pozemku, konkrétně na bytové domy. V případě, že by se developer nakonec rozhodl nepostavit i obchodní a společenské centrum, žádná sankce by mu nehrozila,“ zjistil Jan Pirkl.

  • Lokalita se nachází v blízkosti historického centra. Do roku 1989 ji využívala sovětská armáda. Nyní je určena pro výstavbu multifunkčních domů s podzemními garážemi a suterénem sloužícím ke komerčním účelům. Oblast je již napojena na technickou a dopravní infrastrukturu. V současné době tak Krnov disponuje přibližně 2,7 hektarů plně zasíťovaných pozemků určených pro výstavbu multifunkčních domů.

Zastupitelstvo Krnova nakonec celý prodej většinou hlasů odmítlo. „Podle informací, které se nám podařilo zjistit, se bude celý pozemek velmi pravděpodobně znovu nabízet s tím, že se do projektu bude moci přihlásit i nyní odmítnutý developer,“ dodal Jan Pirkl.