Co bude se stadionem v Drnovicích? Nový majitel jen vzkázal, že hřiště opraví

Stadion v Drnovicích vydražila zhruba před dvěma měsíci firma Mengas za více než šest milionů korun. Nový majitel však konkrétní záměr, co se sportovištěm udělá, nepředstavil. A to ani drnovickým radním. České televizi řekl, že hřiště a tribuny opraví tak, aby se tam dál hrál fotbal.

Aleš Příkopa, muž, který v polovině března vydražil drnovický stadion za víc než 6 milionů. Na dražbě zastupoval firmu Mengas a na otázku, co chce s hřištěm dělat, tehdy odpověděl nekonkrétně: „Sportovištěm by mělo nadále zůstat.“ Dražbu rychle opustil s tím, že firma Mengas, kterou zastupuje, vydá tiskové prohlášení s více informacemi. To ale nepřišlo ani poté, co byly parcely a stavby oficiálně přepsány v katastru.

Společnost, která vznikla dva dny před dražbou, sídlí v Brně v ulici Nové sady. Podle všeho jen na virtuální adrese. Jediný, kdo v obchodním rejstříku figuruje, je právě Aleš Příkopa. Bydliště má ve Znojmě, kde v minulosti pracovat jako číšník v jedné z restaurací a podnikal i v lesnictví. V Drnovicích se začalo spekulovat o tom, že by mohlo jít o takzvaného bílého koně.

  • Akciová společnost s názvem Mengas je v obchodním rejstříku zapsaná od 15. 3. 2016.
    Sídlí v Brně v ulici Nové Sady.
    Jejím zakladatelem a zároveň ředitelem je 43letý Aleš Příkopa ze Znojma.
    Předmětem činnosti společnosti Mengas je pronájem nemovitostí a také výroba, obchod a služby.
    Základní kapitál je dva miliony korun
    Webové stránky firmy uvedené v zápisu nefungují
    Zdroj: rejstrik.penize.cz

S Alešem Příkopou se České televizi podařilo telefonicky spojit. Takové spekulace vyvrací a říká, že sportovní stánek opraví a fotbal zachová. Zatím nechtěl říct, s kým spolupracuje nebo jestli má v plánu projekt financovat sám. „Teď jednám se správkyní konkurzní podstaty. Nejsem schopen se dopátrat ke všem stavebním dokumentům, všechno trvá. Až budu mít všechny materiály, tak můžu udělat nějaký plán,“ řekl Příkopa. Projekt chce představit nejdřív radním, kteří zatím netuší, jaké má nový vlastník záměry. 

Telefonát s Alešem Příkopou v reportáži Ivany Malé (zdroj: ČT24)

Areál stadionu stále využívají drnovičtí fotbalisté, hrají v něm zápasy a trénují. „Fotbalisté se o ten areál nějakým způsobem starají, proto vypadá, jak vypadá. Všichni žijeme v nějaké nejistotě, protože nevíme, co s tím bude dál,“ říká místostarosta Drnovic Jiří Dvořák. Pokud majitel stadion opravdu opraví, bude muset počítat s milionovými investicemi. Tribuny i kabiny jsou v dezolátním stavu.