Tragické nehody zastavily vlaky na koridorech ráno i večer

V neděli večer se téměř zastavila doprava na frekventované železniční trati Praha–Kolín poté, co v Úvalech zahynul člověk, jenž vkročil pod vlak. Déle než hodinu byla trať neprůjezdná, dispečeři posílali vlaky odklonem přes Nymburk a Lysou nad Labem. Nebyla to jediná nedělní nehoda na železnici. Další chodec zemřel večer po střetu s vlakem u Železného Brodu a jiný ráno u Letovic na Blanensku.

Tragická nehoda v Úvalech se stala kolem osmé hodiny večer, člověk, který vstoupil do kolejiště, zemřel pod koly expresního vlaku Regiojet z Havířova. Nejprve SŽDC zastavila provoz na trati úplně, po půl desáté zprovoznila jednu kolej. Dva osobní vlaky byly kvůli srážce odřeknuty, většina spojů jela odklonem. Přesto má několik spojů výrazné zpoždění přesahující hodinu.

Zhruba v tutéž dobu, kdy se stala nehoda v Úvalech, střetl se další vlak s člověkem také na trati mezi Železným Brodem a Hamry v Libereckém kraji. Kvůli nehodě se provoz na trati zastavil zhruba na hodinu a půl.

Ranní nehoda se stala v úseku mezi Letovicemi a Skalicí nad Svitavou u letovické části Zboněk. Muže podle informací Českých drah srazil vlak EC Jaroslav Hašek, který jel z Prahy a měl pokračovat přes Brno, Břeclav a Bratislavu až do maďarského hlavního města Budapešť. Zatím není jasné, proč se muž v kolejišti pohyboval. Policie se případem zabývá.