Nevím, že jsem někoho přejel, tvrdí zloděj dodávky z Velvar

Kladno - Kladenský soud dnes poslal do vazby muže obviněného z vraždy majitele auta ve Velvarech. Muž podle policie ukradl dodávku a při tom přejel jejího majitele, který na místě zemřel. Obviněný, kterému hrozí až 20 let vězení či doživotí, se nechal slyšet, že si nevšiml, že by někoho přejel.

„V podstatě se hájí tím, že jaksi ve vozidle seděl, nicméně že k tomu přejetí došlo nešťastnou náhodou, protože si nevšiml, že muž leží na té silnici,“ uvedl advokát Ladislav Šustr.

Obviněný předtím, než soud rozhodl o jeho vzetí do vazby, prohlásil, že nevěděl o tom, že by před autem někdo stál. Muž si prý ani nevšiml, že někoho přejel. Zároveň se omluvil pozůstalým. Dodal, že se o případu dozvěděl až poté, co jej zatkla policie.

Soudce Štěpán Jirounek muže poslal do vazby kvůli tomu, že by mohl pokračovat v majetkové trestné činnosti. „Pak je tam obava, že by se skrýval a vyhýbal se trestnímu stíhání,“ dodal Jirounek. Devětatřicetiletý muž byl podle policie v minulosti opakovaně soudně trestán.

Náměstí ve Velvarech - místo nehody
Zdroj: ČT24

Případ se stal ve středu kolem 09:00 na náměstí Krále Vladislava. Majitel auta si šel nakoupit do místního obchodu, z něhož viděl, jak mu někdo krade auto. Vyběhl z obchodu ven a snažil se zloděje zastavit, ten ho přejel. I přes rychlou pomoc záchranářů, kteří na místo poslali vrtulník, majitel auta zemřel.

Policisté poté rozjeli velkou pátrací akci, do které se zapojil i vrtulník. Ukradený vůz našli mezi Novými a Starými Ouholicemi na Mělnicku, pouze několik kilometrů od Velvar. Údajného pachatele policisté zadrželi ten samý den v podvečer.