Na Strakonicku shořela výrobní hala – škoda dosahuje desítek milionů

Na Strakonicku v obci Předmíř vyhořela velká výrobní hala podniku, který vyrábí nábytkové díly a dřevěné brikety. Plameny zasáhly asi 1300 metrů čtverečních, nikdo ale nebyl zraněn a všichni zaměstnanci stihli včas odejít. Škodu odhadují vyšetřovatelé předběžně na 30 milionů korun, příčiny požáru se teprve vyšetřují.

Podle mluvčího jihočeské policie Milana Bajcury pracovalo v podniku na noční směně osm až deset zaměstnanců. Požár byl ohlášen v 02:30, zasahovalo tam 13 jednotek hasičů. O hodinu později už byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Plameny zcela zničily truhlárnu – uchránit se podařilo obytný dům a stodolu stojící v jejím sousedství. „Výrobna je však požárem prakticky zničena, u objektu se propadla střecha,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu po 05:00. Zásah na požářišti bude pokračovat celý den. Pomocí těžkých strojů, včetně bagru, budou záchranáři požářiště postupně rozkrývat, aby se dostali ke všem ohniskům.

Vyhořelá truhlárna patří podle dostupných informací rodinné firmě DREVYS PRO, která se podle údajů na svých webových stránkách zabývá výrobou nábytkových dílů, a to i pro velké výrobce nábytku. Sériově produkuje kupříkladu nohy ke stolům, dělá i výrobky na zakázku. Brikety vyrábí z odpadního dřeva.