Na Vinohradech zůstalo po průjezdu SUV 40 nabouraných aut

Nabouraná auta v Praze na Vinohradech (zdroj: Marco Morsut/iReportér)

Ve ulicích pražských Vinohrad poškodil odpoledne řidič zhruba 40 zaparkovaných aut. Policisté ho podle jejich mluvčí Andrey Zoulové dopadli ještě ve vozidle. Dechovou zkoušku muž odmítl, podrobil se ale krevnímu testu.

Policisté zprvu zamířili do Šumavské ulice v Praze, když se dozvěděli, že tam došlo k nehodě. Vůz, který narazil do čtyř desítek parkujících aut, však nalezli i s řidičem až v Máchově. 

Škodu, kterou vůz kategorie SUV na Vinohradech způsobil, policie zatím nezná. „Snažíme se kontaktovat majitele všech vozů,“ poznamenala mluvčí Zoulová. Policisté také zatím nevědí, zda nebyl řidič opilý. „Muž odmítl orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Souhlasil však s rozborem krve,“ přiblížila mluvčí.

Podle serverů Tíseň.tv a tn.cz je zadrženým řidičem bývalý pedagog z Policejní akademie, který již loni naboural při jedné nehodě hned do dvou aut: Nejprve narazil do auta, které před ním zastavilo na přechodu, a když později začal couvat, naboural také do auta asistenční služby. Podle dechové zkoušky byl tehdy opilý, měl 1,5 promile. Krevní test tehdy odmítl. Skončil však před soudem a byl také odvolán z funkce na Policejní akademii.