V Sokolově se dopravní výchově daří

Karlovy Vary - Dopravní výchova v Sokolově předčila očekávání učitelů. Žáci je překvapili, když odhalili několik chyb v dopravním značení po městě. Nedostatky pak museli uznat i experti. Radnice na základě připomínek už některé značky opravila a chystá další změny.

Dopravní značka stezka pro cyklisty a chodce. Jasně by měla určovat, po které straně půjdou chodci a kudy budou jezdit lidé na kolech. Že je značka obráceně, zjistili předškoláci. Děti chybu vyfotografovaly a donesly na hodinu dopravní výchovy. „Na základě té fotografie došlo okamžitě k nápravě,“ potvrzuje učitel dopravní výchovy Sokolov Petr Doubek.

Teď už se cyklisté s chodci v Sokolově nesrazí. Z hodin dopravní výchovy také vyplynulo, že v okolí sokolovských školek chybí přechody pro chodce. Problémy, na které děti upozorní, radnice řeší a nijak je nepodceňuje. „Pokud je výuka v Domě dětí a mládeže tak kvalitní, že samy děti na to upozorňují, tak se před tím skláním,“ chválí kvalitu dopravní výuky pro nejmladší starosta Sokolova Zdeněk Berka. 

Díky modernímu technickému vybavení hodiny dopravní výchovy děti baví. Učitelé nejprve nafotí dopravní situaci v okolí školek tak, jak ve skutečnosti vypadá. Ve třídách na interaktivní tabuli pak ukazují nebezpečná místa a učí děti, kudy silnici bezpečně přecházet a po které straně chodit.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)