Řidič zemřel, když vjel pod vlak

Suchdol nad Lužnicí (Jindřichohradecko) – Za volantem svého vozu zemřel dnes ráno devětačtyřicetiletý muž, který se rozhodl přejet přes koleje v Suchdole nad Lužnicí v době, kdy přijížděl vlak. V Regionově, která se s automobilem srazila, cestovalo 75 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. Vlaky mezi Veselím nad Lužnicí a Novou Vsí nejezdily většinu dopoledne, omezen byl také provoz v suchdolské Havlíčkově ulici.

Nehoda se stala v sedm hodin ráno na přejezdu chráněném výstražnými světly. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala bylo zabezpečení v době nehody v činnosti. „Dá se tedy předpokládat, že vina bude na straně řidiče osobního vozu,“ doplnil mluvčí. Spuštěno zůstalo i nadále. Aby bylo možné přes přejezd přejíždět, přijeli na místo policisté, aby řídili dopravu.

Následky havárie se podařilo odstranit k jedenácté hodině dopoledne po čtyřhodinové uzavírce. Inspektoři odhadli hmotnou škodu, která vznikla při srážce staršího citroënu s Regionovou, na 150 tisíc korun.

Trať, kde se nehoda stala, vede z Veselí nad Lužnicí do Českých Velenic. V minulosti sloužila k dálkovému spojení Prahy s Vídní, dnes po ní však jezdí už jenom regionální spoje. Všechny musely být kvůli nehodě nahrazeny autobusem.