Nehody si vyžádaly dva mrtvé a čtyři zraněné

Bílý Újezd (Rychnovsko) – Velmi tragické následky měla noční dopravní nehoda, která se stala na silnici třetí třídy u Hrošky na Rychnovsku. Z pěti cestujících v osobním automobilu, který havaroval, nikdo nevyvázl bez újmy na zdraví, jeden muž dokonce utrpěl tak vážná zranění, že jim podlehl. V dopoledních hodinách se pal srazil osobní vůz s dalším automobilem na Plzeňsku. Vozidla se čelně střetla na hlavním tahu Domažlice - Plzeň za obcí Chotěšov směrem na Zbůch. Řidička automobilu zemřela, řidič protijedoucího vozidla byl vážně zraněn.

Nehoda na Rychnovsku se stala po desáté hodině v noci v levotočivé zatáčce na regionální silnici u Hrošky u Bílého Újezdu. „Vozidlo BMW havarovalo při průjezdu levotočivou zatáčkou, kdy vyjelo vpravo mimo silnici a narazilo do stromu,“ popsal operační důstojník policie. Náraz do stromu nepřežil dvaadvacetiletý mladík, který seděl vedle řidiče. Další tři spolujezdci utrpěli lehčí zranění, podobně skončil i sám řidič. Všichni zůstali v poničeném voze zaklíněni, museli je vyprostit hasiči.

Škodu znalci odhadli na 120 tisíc korun. Na místě zasahovali policisté, záchranáři i hasiči, kteří uklidili vozovku. Nehoda se bude dál vyšetřovat.

Na Plzeňsku zřejmě podlehla řidička vnitřním zraněním, protože na těle neměla zjevná poranění. „Zhruba stejně starý muž byl převezen s podezřením na vnitřní zranění a v šokovém stavu do plzeňské fakultní nemocnice, jeho stav byl vážný,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Ptáčková.