Řidiče na jihu Čech čekají komplikace, hlavní tah u Vodňan se na čtvrt roku uzavřel

Začala uzavírka obchvatu Vodňan, auta ujedou až 45 km navíc (zdroj: ČT24)

Rekonstrukce obchvatu Vodňan uzavřela na čtvrt roku hlavní tah z Českých Budějovic na Písek. Jde o silnici první třídy, kudy denně projede 13 tisíc aut. Policisté proto očekávají dopravní komplikace. Řidiči musí pečlivě sledovat dopravní značení. V místě je několik objízdných tras.

Rekonstrukce šestikilometrového úseku za 150 milionů korun uzavřela od pondělí silnici I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem. Silničáři kompletně vymění povrch a u mimoúrovňové křižovatky na sjezdu ve směru od Strakonic přibude připojovací pruh.

Řidiči se ale musí připravit na zdržení, objízdné trasy povedou po silnicích nižších tříd. Nejvíce si zajedou nákladní auta. Pro jejich řidiče to bude znamenat až 45 kilometrů navíc.

V okolí uzavřeného úseku povede minimálně šest objízdných tras. Řidiči proto musí pečlivě sledovat dopravní značení. Auta do šesti tun jedoucí z Budějovic pošle objížďka přes Hlubokou nad Vltavou, Albrechtice nad Vltavou, Nový Dvůr a odtud do Písku.

Uzavírka potrvá do 27. června

V opačném směru na České Budějovice si řidiči zajedou nejméně. Vydají se přes Vodňany a v Újezdu se vrátí na hlavní silnici. Tuto trasu budou využívat i autobusoví dopravci.

Nejkomplikovanější objížďka čeká nákladní automobily. Ve směru od Prahy navedou značky řidiče na Nové Hospodě na Strakonice, Vimperk, Prachatice, Netolice a u Češnovic zpět na hlavní silnici. Stejnou trasu mohou kamiony využít i ve směru od Budějovic, nebo mohou jet přes Týn nad Vltavou.