Policista prý ze služebny odnesl dva pytle zabaveného konopí

Olomouc – Policista z Mohelnice měl na policejním oddělení ukrást dva pytle zabaveného konopí, za to mu hrozí až pětileté vězení. Generální inspekce bezpečnostních sborů muže v těchto dnech obvinila z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Už v listopadu byl kvůli případu propuštěn ze služebního poměru.

Podle státního zástupce Lva Nováka devětatřicetiletý policista odcizil konopí na oddělení během loňského srpna až října. „V době výkonu služebního poměru policisty v Mohelnici využil toho, kdy byly na oddělení kvůli rozpracovaným případům uskladněny rostliny konopí a nadvakrát tyto rostliny odcizil. Utrhl z nich přitom palice. Množství není zatím přesně ujasněno, bylo toho ale více, asi dva pytle,“ uvedl žalobce.   

Případ odcizeného konopí byl poměrně lehce objasněn. Muže viděli odnášet konopí i jeho kolegové. Už dříve uvedli, že si inspektoři pro muže přišli přímo na služebnu. „První množství odcizených rostlin spotřeboval údajně na léčení příbuzné své přítelkyně. Množství z druhého případu poté dobrovolně vydal,“ řekl žalobce. Dodal, že se bývalému policistovi neprokázalo, že konopí udával někam na trh nebo užíval pro svou potřebu.   

V případu bývalého policisty prověřuje inspekce také další možné pochybení. Už dříve se objevily informace o tom, že mohl stát za krádežemi peněz či za vynášením informací ze spisů. „Ostatní je ve fázi prověřování,“ dodal Novák, podle kterého jde o poměrně neobvyklý případ.