Výluka pokračuje. O víkendu bude omezen provoz metra na trase C

O víkendu opět nepojede metro na trase C mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Od sobotního rána tam budou pracovníci dopravního podniku pokračovat ve výměně pražců. S opravou trasy začali už minulý víkend. V rekonstruovaném úseku nepojedou vlaky až do nedělní půlnoci.

Od začátku výluky je zajištěná náhradní autobusová doprava. V denním provozu metro nahradí linka XC na trase Hlavní nádraží - Muzeum - I. P. Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání. V úsecích Letňany - Muzeum a Háje - Pražského povstání pak pojede metro bez omezení. „U stanic metra budou od osmi ráno do deseti večer informátoři dopravního podniku, kteří cestujícím v češtině i v angličtině poradí aktuální dopravní spojení,“ uvedl mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Jiří Štábl.

Dopravce na trase mění původní dřevěné pražce za betonové. Modernizace úseku má být hotová do 7. března 2016. Dokončovací práce už ale budou probíhat v noci, kdy metro nejezdí.

Místo cestujících dělníci: Část metra mění pražce (zdroj: ČT24)

Dopravní podnik plánuje další dvě výluky

Provoz metra byl omezený už minulý týden. Kvůli opravám ale pražský dopravní podnik plánuje ještě další dvě výluky. Příští proběhne od 16. do 17. dubna na trase A mezi Náměstím Míru a Depem Hostivař. Důvodem je výměna výhybky ve stanici Želivského a další opravy v úseku Jiřího z Poděbrad - Želivského.

Nejdelší přerušení pak podnik chystá na začátek prázdnin, kdy omezí provoz na trase C mezi Pankrácí a Roztyly. Na tu dobu je naplánovaná oprava čtyř výhybek na Kačerově a také výměna pražců na jedné koleji mezi Pankrácí a Budějovickou.

Bez omezení podle dopravce vozy pojedou pouze mezi zastávkami Letňany a Pražského povstání. Mezi Háji a Roztyly pak bude na každé koleji pendlovat pouze jeden vlak. Kyvadlová doprava bude také mezi Pankrácí a Pražským povstáním. Metro tam ale pojede pouze po jedné koleji.