Do změn v pražské MHD zasáhnou i cestující, na zastávkách bude anketa

Praha chystá změny v městské hromadné dopravě (zdroj: ČT24)

Na chystaných změnách v pražské hromadné dopravě se budou podílet i samotní cestující. Společnost ROPID, organizátor pražské dopravy, proto připravila průzkum. Chce v něm jednoduše zjistit, co lidé v metropoli chtějí. Anketní otázky by Pražané měli najít už v těchto dnech na zhruba osmdesáti zastávkách.

 Odpovědi na otázky i další podněty, jak dopravu v Praze zlepšit, mohou lidé posílat v elektronické i tištěné podobě přímo na adresu Ropidu, který je bude vyhodnocovat.

„Nemůžeme samozřejmě slíbit, že budou všechna přání splněna, ale jsou pro nás velmi důležitá. Zefektivníme proces tím, že samotného uživatele zapojíme do diskuse o budoucí podobě,“ uvedl zastupitel Petr Dolínek (ČSSD).

Hromadná doprava v Praze se výrazně proměnila před čtyřmi lety. Většina linek byla tehdy přesměrovaná a některé se zrušily úplně. Změny ale vyvolaly kritiku, které se chce nyní město vyhnout.

Naposledy se měnily jízdní řády loni v listopadu. Zkrátil se interval nočních spojů z 30 minut na 20. Počet cestujících v nočních tramvajích se díky tomu zvýšil o 40 procent.