Požár brněnské ubytovny si už vyžádal tři oběti

Brno - Zkoumání ostatků objevených na místě požáru, který vypukl v noci na pondělí v bývalém areálu podniku Zetor, ukázalo, že oheň si vyžádal tři oběti. Jejich totožnost ale stále není známa. První tělo našli policisté již při prohledávání spáleniště následně po požáru. Údajně se jedná o bulharského dělníka, kterého měli svědci v době požáru v okolí ubytovny zahlédnout. Je pohřešovaný spolu s dalšími dvěma českými dělníky, kteří jsou také od požáru nezvěstní. Policie předpokládá, že oni budou oběťmi tragédie.

Příčina neštěstí se stále vyšetřuje. Oheň v pondělí 26. května zachvátil dělnickou ubytovnu i sousední truhlárnu. Čtyři lidé se zranili, třicet jich muselo být evakuováno. V ubytovně, která je ale na katastru vedená jako sklad, přebývali převážně cizinci - Slováci, Ukrajinci nebo Bulhaři. Hned po vypuknutí požáru se začalo mluvit o tom, že budovu zapálil jeden z problémových nocležníků.

Ubytovna, ze které se požár původně rozšířil, navíc vůbec tomuto účelu neměla sloužit a problémová prý byla už delší dobu. Nedělní požár také znamenal osobní tragédii pro majitele nedaleké truhlárny. Oheň, který se rozšířil z ubytovny, totiž celou jeho dílnu kompletně zničil. Škoda se odhaduje na miliony korun.