Špinavý autobus se odjel umýt do řeky, zastavili ho hasiči

Bílovec (Novojičínsko) – Na neobvyklém místě se dnes ráno ocitl linkový autobus. V Bílovci na Novojičínsku přijel k řece a částečně vyjel nad sráz. Tam se zastavil a zůstal viset nebezpečně nakloněný k hladině. K záchraně autobusu se sjeli hasiči. Jak se ukázalo, autobus se k řece dostal docela sám.

Snad potřeba smýt špínu, která ho během zimních měsíců pokryla, dovedla autobus typu Karosa C954 společnosti Veolia Transport Morava téměř až do řeky Bílovky. Ze svého stanoviště se samovolně dostal až k jejímu korytu vzdálenému asi dvacet metrů, hranu srázu však překonat nedokázal.

Autobus byl docela prázdný a rozjel se v půl sedmé ráno, když jej jeho řidič na autobusovém nádraží odstavil a vystoupil. „Vylezu ven, slyším únik vzduchu a autobus se rozjel. Povolila brzda,“ popsal řidič Michal Adamec. Zdůraznil, že při samovolné cestě autobusu k řece nebyl nikdo zraněn. Vozidlo pouze během jízdy prorazilo zábradlí.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Kvůli vyproštění autobusu nebezpečně se naklánějícího nad řekou na místo dorazili hasiči. „Vzhledem k tomu, že hrozil únik provozních kapalin, povolali jsme jeřáb a pomohli jsme soukromé firmě s vyproštěním,“ přiblížil velitel zásahu Jakub Kozák. Zpět na břeh vraceli hasiči autobus prostřednictvím těžkotonážního jeřábu z Ostravy hodinu a půl.

Provoz na autobusovém nádraží nebyl po dobu vyprošťování omezen. Doprava tak fungovala bez problémů.

  • Záchrana autobusu zdroj: ČT24
  • Autobus visel nad řekou Bílovkou, hasiči ho vrátili na břeh. zdroj: ČT24