Londýňané, přijeďte místo olympiády k nám, zvolá Praha

Praha – Z Londýna přeplněného sportovními fanoušky by se místní obyvatelé mohli vydat za turistikou. Podle pražského magistrátu je pro ně jednoznačně nejvhodnějším cílem právě Praha. Vzniká proto reklamní kampaň, která má Londýňany na alternativu k přecpanému domovskému městu upozornit. Zatím magistrát hledá vhodného tvůrce kampaně, uchazeči se mohou přihlásit do 13. února.

Podle mluvčí magistrátu Terezy Krásenské řada Londýňanů nebude chtít olympijské dění sledovat přímo na stadionech a ráda se vydá jinam. Kromě přeplněných ulic i MHD totiž v Londýně během olympiády hrozí i výrazné zdražování. „Vycházíme z předpokladu, že velká část obyvatel bude chtít z Londýna odjet. Chceme jim proto dát nabídku: Pokud máte rádi klid, přijeďte do Prahy. Je to letadlem jen hodinu,“ uvedla mluvčí Krásenská.

Po 13. únoru chce město vybrat tvůrce reklamní kampaně, uchazeči se mohou se vtipnými a atraktivními nápady do té doby sami přihlásit. Za vytvoření kampaně potom dostanou dva miliony korun. Kampaň by měla v ulicích Londýna podle Krásenské začít 1. května. Trvat má čtyři až deset nepracovních dní podle konkrétního tvůrce kampaně.

Letní olympijské hry v Londýně se uskuteční od 27. července do 12. srpna letošního roku.