Pes se už třikrát dobrovolně vrátil do útulku

Karlovy Vary – Téměř neuvěřitelný příběh se odehrál v útulku v Karlových Varech. Pes, kterého tam třikrát dali k adopci, se pokaždé vrátil zpátky. Ošetřovatelé se proto rozhodli, že nového kamaráda už lidem znovu nabízet nebudou. Za čtyři roky opustilo karlovarský útulek téměř 1500 psů. Jediný Bono si našel cestu zpět.

Zvěrolékař, který se stará o psy v karlovarském útulku, svého nového kamaráda pojmenoval Bono. O křížence neznámého původu měla zájem rodina z předměstí lázní. Pes se ale od ní dvakrát sám vrátil. Po týdnu se o útěkáře začali starat lidé ze vzdálených Žlutic. Ani desítky kilometrů ale Bona od další cesty neodradily. Rozkousal kotec a vydal se do Karlových Varů. Přelezl plot útulku a čekal na správce.

Bono málem utonul v ledové řece

„Je evidentní, že se tady cítí doma a má tady kamarády a vlastně nás bere za svoji rodinu,“ míní správce psího útulku Martin Čermák. Bono se do útulku dostal poté, co se v únorových mrazech topil v řece poblíž kolonády. Omrzlé a vystrašené zvíře na pokraji smrti postavil na nohy správce útulku. „Poměrně rychle se z toho vylízal. Dostal nabaštit. Zatopeno mu bylo v boudě a rychle se zadaptoval,“ dodal Čermák.

Z řeky tonoucího psa vylovili hasiči a policisté. I po třech letech si příběh pamatují. „Co se týče odchytu psů, tak těch během roku realizujeme 150 až 200. Je to celkem časté. Nicméně aby to bylo tak dramatické, to je spíš ojedinělé,“ dodal velitel městské police Marcel Vlasák.