Nehoda autobusu na R7 si vyžádala jednu oběť a tři zraněné

Lotouš (Kladensko) - Na silnici R7 u Lotouše na Kladensku dnes havaroval autobus, který vezl 14 cestujících. Při nehodě zemřel řidič autobusu, dva lidé byli těžce zraněni a jedna osoba utrpěla lehké zranění. Na místě zasahovaly tři sanitní vozy a dva vrtulníky. Silnice byla dočasně uzavřena, policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách. Silnici číslo sedm se podařilo zprůjezdnit v obou směrech krátce po půl jedné.

Podle mluvčí středočeských záchranářů Terezy Janečkové byli na místě čtyři zranění. Těžce zraněný 62letý řidič autobusu po nehodě zemřel. I přes zahájenou resuscitaci se jej nepodařilo zachránit. Tři zbývající osoby byly zraněny lehce a středně těžce a byly převezeny do slánské nemocnice. „Na místě jsou tři sanitní vozy, jeden vůz dopravní zdravotní služby, vozidlo rendez-vous a dva vrtulníky letecké záchranné služby,“ uvedla Janečková. Záchranáři také aktivovali takzvaný traumaplán, kdy se nemocnice musejí připravit na příjem většího počtu pacientů. Autobus směřoval z Loun do Prahy. Do příkopu sjel poté, co řidič za jízdy zkolaboval.

Podobná vážná nehoda se na Kladensku naposledy stala v únoru, kdy při střetu autobusu s kamionem u Tuchlovic zemřel jeden člověk a dalších sedm lidí bylo zraněno. Autobus tehdy směřoval na pravidelné lince z Rakovníku do Prahy. Nehodu podle soudu zavinil řidič kamionu, který byl nedávno nepravomocně odsouzen na 2,5 roku vězení.