Měřín lákal diváky na živý betlém

Měřín - V Měříně na Žďársku přímo na Štědrý večer připravili velký živý betlém. Účinkovali v něm místní amatérští herci a hudebníci a na tři tisíce lidí se přišly podívat. Živý betlém v Měříně organizují přímo na Štedrý večer letos už po osmé.

„Diváků je spousta, chodí rok od roku víc, tipujeme tak kolem tří tisíc,“ řekla Tereza Motyčková, organizátorka představení. Akce vzešla z iniciativy party mladých lidí, kteří přípravě a nácviku představení dobrovolně obětují dlouhé měsíce před Vánocemi.

Klíč k úspěchu je podle aktérů v dobrovolnosti a nadšení. „Určitě to stojí za to, když tady pak člověk vidí mraky lidí, kteří se přijedou podívat a opakovaně jezdí každý rok se podívat, tak to stojí za to, obětovat ten čas,“ prohlásil jeden z účinkujících Ivo Horák.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Nechybí profesionální zvuk a světla, od loňska staví pro diváky i mobilní tribuny a zdarma je připraven čaj, svařák a drobné občerstvení. Ukončení večerního programu bylo naplánováno tak, aby všichni diváci bez problému stihli půlnoční mši.