Policie hledá hlavu zavražděného Vytopila

Brno - Kriminalisté zatím marně pátrají po hlavě místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila (ODS), který byl zavražděn před třemi měsíci. Údajně ji dvojice pachatelů po oddělení od těla nejprve zahrabala, později vykopala a hodila do řeky. Policie nechce věc komentovat. Z vraždy je podezřelá 45letá žena se svým 37letým bývalým manželem. Jsou ve vazbě, proti čemuž si ale podali stížnost.

Komunální politik zmizel před třemi měsíci. Naposledy jej viděli svědci v brněnském Mariánském údolí. Později se na druhé straně Brna našly pohozené jeho doklady. Policie následně našla jeho tělo u Polánky nedaleko Moravského Krumlova.

Kriminalisté bez dalších podrobností uvedli, že ostatky byly „jistým způsobem poškozeny“. Podle důvěryhodných zdrojů byla oddělena hlava. Ta byla zakopána, stejně jako tělo. Pachatelé ji pak, patrně v obavě před odhalením, vykopali a hodili do řeky.

Motivy vraždy nejsou zatím zcela jasné. Nijak nesouvisely s Vytopilovou politickou kariérou. Důvodem trestného činu byly podle policie vztahy mezi podezřelými a obětí. Podle policistů je v pozadí případu komplikovaný milostný čtyřúhelník.

Byl tvořen Vytopilem, jeho milenkou, jejím bývalým 37letým partnerem a také jeho 45letou exmanželkou. Podle jedné z možných verzí se předmětem sporu nestaly peníze, ale malá dcerka Vytopilovy milenky, kterou měla se svým expřítelem. Vytopil si údajně k dítěti vytvořil pěkný vztah a chtěl jej získat do své péče, což se biologickému otci nelíbilo. Otec dítěte přitom udržoval vztah se svojí někdejší manželkou a byl prý pod jejím silným vlivem. Tuto verzi ale zatím policie nepotvrdila.