Do Vizovic míří rockoví mistři i jejich fanoušci

Vizovice – Valašské Vizovice s necelými pěti tisící obyvatel na čtyři dny zaplní až pětadvacet tisíc rockových fanoušků. V areálu tamní likérky začíná už 13. ročník největšího východoevropského festivalu tvrdé hudby Masters of Rock. Největší hvězdou letošního ročníku je finská metalová kapela Nightwish. Skupina už ve Vizovicích v minulosti koncertovala, letos ale poprvé přiveze novou zpěvačku Floor Jansenovou.

„Nightwish vydali novou desku, která pod názvem Endless Forms Most Beautiful vyšla koncem března. Jedná se o vůbec první album kapely s hlasem nové zpěvačky Floor Jansenové. Po třech a půl letech od poslední desky Imaginaerum se fandové symfonického metalu dočkají novoty, která vznikala ve studiu na samotě uprostřed finských lesů,“ lákají pořadatelé na webových stránkách festivalu. Největší hvězda letošních Masters of Rock vystoupí v neděli před půlnocí a celý festival drsné muziky zakončí. 

Kromě metalu z Finska se mohou návštěvníci těšit i na nizozemské Within Temptation, americké Black Label Society nebo švédské Hammerfall. Úvodní koncert už tradičně obstarala ve čtvrtek po poledni místní kapela Fleret.

Telefonát o přípravách na festival Masters of Rock (zdroj: ČT24)

Poklidné město čekají perné dny

Na Masters of Rock se chystá i policie. Festival provázely v minulosti fatální nehody, například v roce 2009 vlak, který projíždí poblíž areálu, amputoval jedné návštěvnici nohu. V roce 2012 zemřel zřejmě na selhání srdce šestadvacetiletý muž. Poslední ročníky festivalu už se obešly bez větších problémů. 

I přesto se chystají masivní kontroly řidičů na alkohol a návykové látky za volantem. Policisté spolu s bezpečnostními agenturami také dohlédnout na bezpečnost v kempech, které mohou lákat zloděje.

Chystají se i obchodníci a restauratéři, z nichž někteří budou mít v následujících dnech otevřeno non stop. Posílená bude i veřejná doprava, v pondělí ráno spojí Vizovice s Prahou mimořádný rychlík.