Policie našla pěstírnu konopí i schovaného pěstitele

Plzeň – O zdroj marihuany připravila policie plzeňské narkomany. Zadržela muže, který měl v nebytových prostorách na Slovanech plně vybavenou pěstírnu konopí. Podle policistů muž rostlinu pěstoval a marihuanu z ní vyrobenou prodával od května, obvinili ho z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Dopadnout muže, který podle policistů pěstírnu konopí provozoval, nebylo jednoduché. Když strážci zákona vpadli do jeho skrýše, pokoušel se před nimi schovat. Nakonec ho ale našli a obvinili, soud potom poslal pětatřicetiletého cizince do vazby. Podle policejní mluvčí Soni Čejkové muži hrozí až desetileté věznění.

K velké pěstírně konopí nenasměrovalo policisty žádné konkrétní udání, ale informace od elektrárenské společnosti. Ta zaznamenala neobvykle zvýšené odběry proudu v objektu na Slovanech, policie z informací získala podezření, že uvnitř kdosi provozuje nelegální pěstírnu. Soud jí proto povolil domovní prohlídku, která podezření zcela potvrdila.

„Na místě zajistili dohromady přes tisíc kusů rostlin a sazenic, více než 30 kanystrů s hnojivem, vodní čerpadla, teploměry, ventilátory, lampy a další věci potřebné pro pěstování indoorovým způsobem a navíc deset pytlů se zbytky rostlinného materiálu,“ shrnula mluvčí Čejková. Kriminalistická chemická expertiza prokázala, že jde skutečně o konopí.