Na Břeclavsku vykolejil vlak. Na přejezdu se srazil s autem

Velké Pavlovice - Ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku vykolejil v pondělí před polednem osobní vlak. Na železničním přejezdu se srazil s nákladním autem. Řidič je těžce zraněný, strojvedoucí a několik cestujících se zranili lehce. Škody na místě nehody byly vyčísleny na 4,6 milionů korun. Provoz na trati stojí.

Řidič nákladního auta s kontejnerem vjel na nechráněný železniční přejezd u Velkých Pavlovic, v tu chvíli místem projížděl i osobní vlak na cestě ze Zaječí na Břeclavsku do Čejče na Hodonínsku. Při střetu s autem souprava vykolejila. Z předběžného vyšetřování vyplývá, že auto vjelo na přejezd v době, kdy na něm svítila výstražná světla. V provozu bylo i výstražné zvukové zařízení, které rovněž varovalo před brzkým příjezdem vlaku.

U Velkých Pavlovic vykolejil vlak (zdroj: ČT24)

Těžce zraněného řidiče nákladního vozu převezli zdravotníci vrtulníkem do brněnské nemocnice. „Při střetnutí byl zraněn i strojvedoucí, vlakvedoucí a pět cestujících,“ upřesnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Lehce zraněné na místě ošetřili záchranáři, šlo hlavně o pohmožděniny a drobné řezné rány od poškozeného skla.

Není to poprvé, co se na velkopavlovickém přejezdu bouralo. „Na tomto železničním přejezdu řešila Drážní inspekce střetnutí nákladního automobilu s osobním vlakem již v roce 2012. Tehdy bylo při nehodě zraněno šest osob a škoda byla odhadnuta na více než jeden milion korun,“ vzpomněl Drápal.