Hasiči museli z hořící ubytovny vynášet nájemníky včetně malých dětí

Karlovy Vary – Hasiči v noci zachraňovali z hořící ubytovny v Ostrově skoro 60 lidí, kteří se kvůli hustému kouři nemohli dostat ven. Někteří nájemníci chtěli skákat z oken i se svými dětmi. Tři lidi ošetřili záchranáři na místě, další tři skončili v nemocnici.

Pro evakuované a zachráněné z ubytovny zajistili hasiči autobus, protože teplota venku se pohybovala pod bodem mrazu. Likvidace požáru trvala hodinu od nahlášení. Oheň nakonec zničil jeden byt a dál se nerozšířil. Příčina požáru i výše škody se zatím vyšetřuje.  

Požár v ubytovně vypukl ve čtyři hodiny ráno. „V době příjezdu hasičů na místo zásahu byl byt kompletně v plamenech. Na chodbách ubytovny byl kouř, který znemožňoval ostatním nájemníkům bezpečně opustit budovu. Z oken nad hořícím bytem tak nájemníci chtěli skákat dolů i s malými dětmi. Hasiči je snesli po žebřících,“ popsal zásah mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.    

Hasiči museli vynést 24 lidí včetně šesti dětí. Kvůli zakouření objektu rozhodl velitel zásahu o celkové evakuaci ubytovny, společně s policií hasiči evakuovali dalších 30 nájemníků. „Aby bylo možné vyloučit, že v bytech, kde se nikdo neozýval, nezůstal někdo zraněný či nemohoucí, záchranáři museli do dvou desítek bytů vniknout násilím,“ dodal mluvčí.