Mladá řidička zemřela, když ujížděla policii

Olomouc - Devatenáctiletá řidička zemřela v noci na dnešek při nehodě na Olomoucku, když s vozem ujížděla před policisty. I přes jejich pokyn odmítla zastavit, místo toho jela dál a nedaleko Těšetic ve velké rychlosti narazila čelně do stromu.

Mladá řidička ujížděla před policií, narazila do stromu (zdroj: ČT24)

Nehoda se stala za obcí Těšetice - Rataje směrem na Drahanovice. „Devatenáctiletá řidička vozidla značky Ford Focus pronásledovaná služebním vozem policie kvůli podezřelému způsobu jízdy a nerespektování znamení k zastavení zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy a při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjela ze silnice,“ uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Vůz mladé ženy se pak čelně srazil se stromem. Ve značně zdemolovaném autě řidička na následky zranění zemřela. Příčiny a okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují. Škodu na vozidle vyčíslili na 150 tisíc korun.

Při smrtelné nehodě bylo auto značně poškozeno
Zdroj: ČT24/Policie ČR

Podobně dopadl i v listopadu 2012 sedmadvacetiletý muž na Šumpersku. Zemřel, když před policisty ujížděl v autě. Stíhali ho kvůli vloupání do rekreační chaty. Muž měl při útěku do policistů dokonce několikrát najíždět a pronásledování se protáhlo na 36 kilometrů. Policisté několikrát po jeho voze vystřelili. V Janovicích mladík řízení nezvládl a havaroval.