Cheb nabízí investorům volné proluky a nevyužívané objekty ve městě

Cheb - Město Cheb začalo nabízet investorům nevyužívané proluky a objekty ve městě. Chce tak doplnit chybějící zástavbu ve vnitřní části města a hlavně vyřešit problém chátrajících, dříve hospodářských budov, řekl dnes novinářům místostarosta Chebu Miroslav Plevný.

Radnice nechala zmapovat proluky a nevyužité prostory a vyhodnotila nabídky u dvou z nich - bývalého skladu zeleniny za hotelem Hvězda a bývalého pivovaru na Dyleňské ulici. „U něj ale byla nabízená cena příliš nízká,“ uvedl Plevný.

Bývalý sklad zeleniny, dříve také pivovar, by podle rozhodnutí zastupitelů měla získat společnost Unipap, která je chce přebudovat na školící středisko s ubytováním a součástí objektu má být i muzejní expozice historie papírenství. Firma za areál, který je již asi čtyři roky bez využití kvůli předešlým soudním sporům, zaplatí 4,2 milionu korun.

Město ale také nabídne investorům další lokality v centru, které se dají komerčně využít, například proluku o rozloze přes 4000 metrů čtverečných v ulici Osvobození. „Je to již delší dobu ošklivá plocha s náletem za vlnitým plechem. Vhodné by zde byly například bytové domy s provozovnami v přízemí,“ uvedl Plevný.

O investorovi bude rozhodovat město podle návrhu záměru, ceny a zárukách dostavby. Nejnižší nabídka by ale měla být podle odhadu zhruba 3,5 milionu korun.

Zájem o stavbu v nezastavěných prolukách mají investoři i v Aši na Chebsku. Tam radnice jedná se zájemci o stavbu dvou komplexů obytných domů ve středu města. „Kvůli tomu, že zde v 90. letech hodně domů zmizelo, může se v Aši stavět i v centru města a nejen za městem na zelené louce jako jinde,“ komentoval starosta Aše Dalibor Blažek.