Lázně v Ústí nad Labem chátrají

Ústí nad Labem – Lázně, které byly léta ozdobou Ústí nad Labem, už deset let chátrají. Radní ze čtvrti Střekov tvrdí, že mají plán, jak je zachránit. Koupit je ale odmítli. Budují přitom jednu fontánu za druhou, ale dům, kde byla voda léta hlavním lákadlem, se pomalu mění v torzo.

Starosta ústecké čtvrti Střekov Vlastimil Žáček (ODS) tvrdí, že radnice chce lázně určitě zachránit. Podle kritiků ale jen kličkuje. Když měla radnice možnost budovu koupit, tak ji nekoupila. „Radnice chce samozřejmě vyjednat co nejlepší podmínky,“ dodal Vlastimil Žáček.

Současný majitel původně lázně nabízel za deset milionů korun. Radnice ale stejně nechce koupi odsouhlasit, i když se budova lázní nyní nabízí za šest milionů. Podle střekovských radní majitel lázní dluží na mnoha stranách. Nejvíce, devět milionů korun, České spořitelně.

Společnost, které lázně patří, nechce situaci komentovat. Opatrně se vyjadřuje i Česká spořitelna. „Mohu pouze potvrdit, že pokud je na nemovitost uvaleno zástavní právo, tak potom postupujeme standardním způsobem, pohledávku vymáháme,“ uvedla tisková mluvčí České spořitelny Klára Gajdůšková.

Radním by se nejvíce zamlouval princip dražby. „Když to koupíte v dražbě, tak už nejsou žádné vedlejší dluhy,“ upřesnil Vlastimil Žáček. Vše ale záleží na České spořitelně. Střekovsá radnice je přesvědčená, že její zdržovací taktika vyjde a lázně v nucené dražbě získá.