Ve Frýdku-Místku proběhl během víkendu Úklid

Frýdek-Místek - Jedenáct lidí zadrželi frýdeckomístečtí kriminalisté během víkendové akce s názvem Úklid. Dvacet pět policistů se zaměřilo na osoby, které se vyhýbají nástupu do vězení. V jednom případě se jim podařilo chytit člověka, který se výkonu trestu vyhýbal osm let.

Razie v barech, restauracích i bytech a v některých případech byla nutná asistence zámečníků. celý zátah trval od pátečního večera až do nedělního rána. Výsledkem je podle zasahujících detektivů jedna z nejúspěšnějších akcí tohoto roku. Velitel Služby kriminální policie a vyšetřování Radim Wita je spokojený, při zatýkání nikdo nekladl odpor. Pouze jeden z hledaných byl ukryt ve válendě a bylo nutné jej odtud vytáhnout.

Celý zásah frýdeckomístečtí policisté plánovali několik týdnů dopředu. Tiskový mluvčí frýdeckomístecké policie Ivan Surovec vysvětluje, že se jednalo o akci s názvem Úklid. Byla zaměřená na osoby v pátrání, zadrženo bylo celkem jedenáct osob. Většinou šlo o pachatele, kteří se dlouhodobě vyhýbali nástupu výkonu trestu, jeden dokonce osm let. Velitel Wita se může pochlubit, že v jednom případě se jednalo o pachatele série loupežných přepadení na poštách, kterých se dopustil v roce 2000. Jednalo se celkem o tři loupeže v rámci bývalého severomoravského kraje a loupežná přepadení byla spáchána se zbraní. Všichni zadržení budou eskortováni do vazební věznice v Ostravě, kam je policisté předají k výkonu trestu.

Mezi zadrženými byla i jednašedesátiletá žena z Kozlovic, která má nastoupit desetiměsíční trest ve věznici s dozorem za úvěrové podvody a poškozování cizích práv.