Beskydy hlásí dobré sněhové podmínky

V Beskydech se nepřestalo lyžovat. Většina zimních areálů dokonce hlásí dobré sněhové podmínky. Vlekaři totiž využívají nočního chladného počasí a zasněžují umělým sněhem. Horská služba ale turisty varuje: na hřebenech hor je náledí.

Jako v Alpách si připadali lyžaři, kteří dnes vyrazili do Beskyd. Upravené sjezdovky, slunečné počasí a skoro žádné fronty u vleků. Turisté jsou spokojení. Lyžovat se dá a to je důležité především pro děti. V provozu jsou stále i lyžařské školy a školky. Instruktor lyžování Jan Damek si libuje, že to dětem příliš neklouže. Na svahu nejsou muldy a hlavně sníh není po ránu těžký. Podmínky jsou úplně ideální, bude dobrá lyžovačka. Rozjařená maminka sděluje: „Dcera má teď šest roků a lyžuje v tom nejlepším družstvu. Čekám, kdy sjede shora. Je nesmírně šťastná a těší se na závody.“

Vlekaři využívají sněhová děla především v noci. Milan Magnusek ujišťuje, že tam, kde sníh chyběl, zasněžovali. Jeho kolega Jiří Norman dodává, že terén bude naprosto bezvadný. Podle horské služby by lyžaři neměli podceňovat nejenom místy namrzlé sjezdovky. Jak tvrdí náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica, panují na horách stále ještě zimní podmínky a dobré oblečení je nutné v každém případě. Některé turistické chodníky jsou lehce posněžené novým sněhem a pod ním je led. Na to by si návštěvníci měli dát pozor.

Největší nápor lyžařů očekávají vlekaři především o víkendu.