Chystají Karlovy Vary nevýhodný obchod?

Karlovy Vary - Karlovy Vary zvažují prodej jedné z největších lázeňských budov ve městě. Část opozice na radnici tvrdí, že jde o další podivný a pro město nevýhodný obchod. Vedení města ale tvrdí, že budova je ve špatném stavu a chybí peníze na opravy.

Podle jedné z pracovních verzí město založí novou společnost Curhaus. Ta bude vlastnit Lázně III. Poloviční podíl si za 29 milionů korun koupí současný nájemce firma Veso. To je ale podle části opozičních zastupitelů pro město nevýhodné. „Pokud by se tento dům prodával normálním způsobem, tak musí mít hodnotu kolem 400 milionů korun. To jsou ceny obvyklé v tomto regionu,“ tvrdí opoziční zastupitel Jiří Kotek.  
 
Náměstek karlovarské primátorky Tomáš Hybner s tím nesouhlasí. Objekt je podle něj staticky narušený. Na jeho opravy a další náklady kvůli energetickým auditům město teď nemá peníze. Už v roce 2003 radnice uvažovala o jeho prodeji. Znalci tehdy budovu ohodnotili na 39 milionů korun, tvrdí náměstek. „Od té doby se hodně změnilo, protože do objektu začala prosakovat voda,“ vysvětluje Tomáš Hybner  
 
Části opozice se nelíbí, že jednatelem společnosti, která by se měla stát spoluvlastníkem lázní, je sociálně demokratický poslanec Jaroslav Fiala. Ten je stranickým kolegou náměstka primátorky. „Hrnou si to sami pod sebe a svým kamarádům naprosto bezostyšně,“ tvrdí Jiří Kotek. „Já zásadně tento postoj odmítám, nerozumím z čeho tito opoziční politici vycházejí,“ odmítá podezření Jaroslav Fiala
 
Jaroslav Fiala tvrdí, že město hledá způsob, jak budovu zachránit a zhodnotit. Společná akciová společnost je podle něj jen jedním z návrhů. Tomáš Hybner předpokládá, že o dalším osudu Lázní III rozhodnou zastupitelé města do poloviny letošního roku.