Policie na Novojičínsku dopadla zloděje hliníku

Nový Jičín - Policisté v Bílovci na Novojičínsku dopadli tři muže, kteří z areálu továrny Massag ukradli několik stovek kilogramů hliníkových součástek. Zloději je pak prodali do sběrných surovin. Za tento čin jim hrozí tři roky vězení.

Dopadení zloději jsou bývalí zaměstnanci firmy Massag v Bílovci. Ti dvakrát vyloupili jednu z hal, kde byly hliníkové součástky pro automobilový průmysl uskladněny. Ukradené věci odnášeli z areálu přes plot.

Zloději způsobili soukromé firmě škodu za více než čtvrt milionu korun. „Ona krádež pro nás byla nepříjemná tím, že jsme nemohli v následující pracovní den navážet dodávky pro automobilku,“ říká David Lička, generální ředitel poškozené firmy Massag, a.s.

Tři muži z Bílovce a jeho okolí ukradli více než 700 kilogramů hliníkových součástek ve velikosti drobných mincí. Některé z nich ale při krádeži poztráceli. „Vytroušenými separátory nám vytvořili jakousi fiktivní cestičku, a díky tomu se také podařilo zjistit některé svědky,“ popisuje Gabriela Holčáková z Policie ČR v Bílovci, co pomohlo k odhalení pachatelů.