Policie se v noci na Náchodsku zaměřila na alkohol za volantem

Náchodsko – Osm tříčlenných hlídek kontrolovalo od pátečního večera až do sobotního rána řidiče v náchodském regionu. Padesát procent všech dopravních nehod pod vlivem alkoholu se stane během víkendu, proto se policisté zaměřili především na alkohol za volantem. Akce probíhala postupně v Broumově, Hronově, Červeném Kostelci, Náchodě a Jaroměři.

„Policie zadržela devět opilých řidičů a dva, kteří neměli řidičské oprávnění,“ prozradila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. Pět z kontrolovaných řidičů, kteří měli hladinu alkoholu v krvi do jedné promile, zaplatili pokutu na místě a jejich případ budou dál řešit příslušné městské úřady. Se zbývajícími čtyřmi řidiči, u nichž alkohol v krvi přesáhl jednu promile, zahájila policie zkrácené řízení pro trestný čin.

Kontroly skončily v půl čtvrté ráno v Jaroměři, policisté ovšem chystají další speciální akce zaměřené na řidiče. Místo jejich konání je ale prozatím tajné. „Budeme střídat regiony, aby v tom byla trochu nahodilost a snaha o překvapení veřejnosti,“ prozrazuje ředitel dopravní policie Martin Červíček.

Speciální akci na odhalení opilých řidičů dělala policie z pátku na sobotu i na jiných místech v České republice.