Nový trakt chirurgie v Kopřivnici

Kopřivnice - Kopřivnice má nový chirurgický trakt. Dnes jej poprvé navštívili pacienti. Moderně vybavený trakt stál deset milionů korun a budou jej využívat lidé z celého Kopřivnicka.

Nový chirurgický trakt je součástí polikliniky v Kopřivnici. Vznikl přestavbou zastaralých – přibližně dvacet let starých ambulancí. Lékaři v něm dnes poprvé ošetřili pacienty.

Podle nich je rekonstruovaný trakt pro Kopřivnici přínos, běžní pacienti nemusejí jezdit do až Nového Jičína: „Určitě to tady chybělo, dřívější chirurgie byla taková nedůstojná.“

V novém traktu pacienti najdou ambulance pro všeobecnou chirurgii, plastickou chirurgii a invazivní endoskopii. Je zde i plně vybavený operační sál pro výkony v celkové anestézii se zázemím pro jednodenní chirurgii. „Principem je, že pacient přijde ráno, provedeme výkon, často v celkové anestézii, pacient dospí do odpoledne a v odpoledních nebo ve večerních hodinách odchází domů,“ dodává Pavel Holaň, ředitel polikliniky.

Poliklinika v Kopřivnici má spádovou oblast přibližně 45 tisíc obyvatel. Nově otevřený chirurgický trakt za 10 milionů korun využijí především pacienti, kteří budou podstupovat méně náročné zákroky nebo u kterých není nutný delší pobyt v nemocnici. Podle lékaře Tomáše Klose rekonstruovaný trakt operačního sálu dovolí zvýšení kapacity operací, složitější zákroky i zákroky v celkové anestézii.

Rekonstrukce chirurgického traktu trvala přibližně půl roku.