V Pardubicích se natáčí film inspirovaný Ďáblovou biblí

Pardubice - Ďáblova bible, jeden z nejcennějších středověkých rukopisů, se stal inspirací pro nový film režiséra Jiřího Stracha. Třídílný detektivní příběh se v těchto dnech natáčí v Pardubicích. Snímek plný tajemných a nevysvětlitelných momentů uvede Česká televize.

Legendy o mimořádně velké středověké knize sepsané v Podlažicích znovu ožívají. Příběh nového filmu režiséra Jiřího Stracha se zakládá na smyšleném obsahu chybějících stránek Ďáblovy bible. „Všechny vraždy, které se v naší detektivce začnou přičiněním ďábla dít, se odehrávají v prostoru kolem Podlažic. A Pardubice jsou první na ráně,“ informoval režisér Jiří Strach.

Filmový štáb natáčí na pardubickém náměstí, ve věznici nebo u policie. Akční scény se odehrávají na nedaleké dálnici. Požadavky, které přicházejí na pardubický magistrát, jsou vzneseny doslova z minuty na minutu, takže se ihned musí řešit zajištění elektrického proudu, povolení vjezdu a podobně, jak informoval Evžen Báchor z Magistrátu města Pardubic.

Pro natáčení nového třídílného filmu Ďáblova lest režisér oslovil Ivana Trojana, Aňu Geislerovou, Jiřího Dvořáka nebo Vojtěcha Dyka. „Je to role religionisty - člověka zabývajícího se náboženstvím, který pomáhá vyřešit spletitý případ,“ pronesl o své úloze ve filmu herec Ivan Trojan. Vojtěch Dyk dostal roli satanistického zpěváka. Podle svých slov mu role zpěváků sedí.

Filmový štáb natáčí také v Praze, Broumově nebo ve Znojmě. Poslední klapka padne v květnu. Na obrazovkách České televize se tajemný detektivní příběh rozehraje v příštím roce.