Dalším Gentlemanem silnic je učitelka z Kardašovy Řečice

Kardašova Řečice - Novým, v pořadí pětatřicátým držitelem titulu Gentleman silnic je žena. Učitelka Lenka Míchalová z Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku zachránila z nabouraného auta loni v prosinci desetiletého chlapce a zachránila mu tím život.

Havárie se stala v pátek 2. prosince 2007, starší bratr zachráněného chlapce nezvládl řízení a ve velké rychlosti naboural do sloupu veřejného osvětlení. Z vozu vytékal benzín a hrozilo nebezpečí výbuchu. Lenka Míchalová, která nedaleko od místa havárie bydlí, desetiletého Martina Sedláčka vyprostila z vozu, poskytla mu první pomoc a ošetřovala ho do příjezdu záchranné služby. Pro záchranu chlapcova života byla učitelčina pomoc klíčová.

Ocenění Gentleman silnic uděluje Policie České republiky a Česká pojišťovna lidem, kteří se zasloužili o záchranu lidského života po dopravních haváriích. „Jsme moc rádi, že díky tomu projektu můžeme ukázat, že mezi námi nejsou jen lidé, kteří od nehod ujíždějí, ale i ti, kteří pomohou,“ uvedl k tiskový mluvčí České pojišťovny Václav Bílek. Za tři a půl roku získalo v České republice titul Gentleman silnic 35 lidí, z toho pět žen.