Dva mladíci zahynuli při nehodě na Jistebnicku

Patnácti a šestnáctiletý chlapec z Prahy zahynuli při tragické dopravní nehodě na Jistebnicku. Ve dvě ráno se mladší z nich posadil za volant auta a ve vysoké rychlosti na jedné z místních silnic narazil do stromu. Oba zemřeli ještě před příjezdem záchranářů.

Skutečná rodinná tragédie - tak hovoří o noční nehodě dvou chlapců policisté i záchranáři. Mrtví jsou totiž bratři. „Dva nezletilí chlapci sedli z nepochopitelných důvodů za volant škodovky své příbuzné a dnes ráno po druhé hodině na místní komunikaci narazili do stromu,” uvedla mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková.

Mladší ze sourozenců velmi pravděpodobně nezvládl řízení, vyjel mimo místní úzkou silnici a narazil do stromu. Policisté s ohledem na příbuzné nechtějí zveřejňovat podrobnosti. „Mladíci bohužel utrpěli závažná mnohočetná zranění, kterým podlehli na místě ještě před příjezdem záchranářů,” konstatoval lékař záchranné služby Milan Kratochvíl.

V jižních Čechách nešlo o jediný případ. Velmi podobná nehoda se v neděli stala jen několik desítek kilometrů od místa tragédie. Tento region ve statistikách dominuje hlavně počtem zraněných a mrtvých motorkářů. Nehody dětí, které se posadily za volant, jsou ale spíše výjimkou.