Invalidní důchodce se nepohodl s městským úřadem

Pardubice - Městský úřad pátého obvodu Pardubic údajně šikanuje invalidu Václava Procházku. Nevyplatil mu, podle jehi slov, sociální dávky za čtyři měsíce. Jeden z úředníků se mu údajně mstí a dokonce prý mu posílá výsměšné maily. Invalidní důchodce se nepohodl s městským úřadem. Pan Procházka má v posledních patnácti letech vážné zdravotní problémy. Několik roků byl dokonce úplně ochrnutý. Nemůže tedy pracovat a pobírá sociální dávky. Stará se o dva nezletilé syny. Nyní obviňuje Městský úřad pátého Pardubického obvodu ze šikany. Nedostal prý dávky za čtyři měsíce a navíc byly vyplacené dávky údajně zkrácené. Podle Václava Procházky jsou úředníci domluvení a šikanují člověka, který se brání.

To ale úředníci Pardubického obvodu odmítají. Tvrdí, že pan Procházka je potížista. Vůči úředníkům se prý chová jako hulvát. Tajemník ÚMO Pardubice 5 Jiří Šmaha ujišťuje, že úřad nikoho nešikanuje: „Pan Procházka buďto má nárok na sociální dávky, potom je dostane, nebo nemá nárok a potom dostane rozhodnutí o tom, že nárok nemá.”

Pan Procházka ale trvá na svém; ubezpečuje, že se chce bránit soudně. Úředník, který jeho případ vyřizuje, mu prý dokonce posílal ze soukromé adresy výsměšné emaily. David Suchánek, kterého má pan Procházka na mysli, to však odmítá. Václav Procházka ale trvá na svém: „V tom je osobní interes pana Suchánka a pana Šmahy. Na oba jmenované jsem podal trestní oznámení pro porušování mých ústavních práv.” Vedoucí Kanceláře primátora Pardubic Michal Zítko se snaží být nestranný: „Zatím je to na úrovni spekulace. Nicméně, pokud by se ukázalo, že kterýkoli zaměstnanec úřadu nevhodným způsobem komunikuje se svým klientem ze své soukromé mailové adresy, tak je to minimálně neetické.”

Pan Procházka je odhodlán ve sporu s úřadem Pardubického pátého obvodu pokračovat. Celou záležitost tak zřejmě vyřeší až verdikt soudu.