Primátorce Chomutova vyhrožuje anonym, poslal jí nábojnici

Chomutov - Primátorce Chomutova Ivaně Řápkové někdo poštou poslal nábojnici s varováním, že pokud nezmizí z radnice, čeká ji smrt. Dopis zadržela pošta jako podezřelou zásilku a předala ho policii, která už zahájila vyšetřování. Pachateli hrozí rok vězení nebo pokuta.

Vyhrožování může souviset se situací ve městě, která je už několik týdnů napjatá. Část obyvatel není spokojena s politikou vedení města. Odborná i laická veřejnost naposledy protestovala proti nedávnému odvolání z funkce ředitele Podkrušnohorského zooparku Přemysla Rabase ze Strany zelených. Hlasovalo pro něj deset z 11 radních včetně primátorky.

Po městě koluje petice proti Rabasově odvolání se stovkami podpisů, pět lidí z vedení zooparku podalo výpověď. „Největší konflikt, který teď řešíme, je s panem Rabasem. Nelze vyloučit, že to s tímto případem souvisí. Já mám své podezření, ale věc vyšetřuje policie,“ uvedla Řápková.

Rabas jakoukoliv souvislost mezi jeho kauzou a vyhrožováním odmítá. „Je to ubohé. K tak pubertálnímu chování a způsobům bych se nesnížil já ani lidé kolem mě,“ řekl Rabas.