Sousedské spory v Ostrově vyústily ve vraždu

Ústí nad Labem - Dvojnásobnou vraždou vyvrcholila hádka sousedů v Ostrově nedaleko Ústí nad Labem. 70letý muž tu kvůli dlouhodobým neshodám revolverem zastřelil 58letého souseda a jeho družku. Sám se pak šel udat policii.

Obyčejné koště bylo na začátku vražedného útoku. Právě rány koštětem, které inkasoval během sousedské hádky, mohly podle lidí z Ostrova sedmdesátiletého muže vyprovokovat.

Rekreantka ze sousedství popisuje situaci: „Byly slyšet rány, asi se fackovali.” Další vývoj situace byl překvapivý: „Podezřelý muž šel domů, tam si vzal perkusní revolver a oba lidi šel do jejich chaty zastřelit,” vysvětluje Jarmila Hrubešová z Policie ČR a dodává: „Bude obviněn z vraždy. Hrozí mu dvanáct až patnáct let ve vězení.”

Někteří sousedé se domnívají, že muž měl zřejmě psychickou poruchu, jiní se domnívají, že byl opilý. Podle předběžného šetření byla tragedie vyvrcholením sousedských sporů. Muž obviněný z vraždy se se stejnými sousedy dostal už před rokem do konfliktu, kdy ve rvačce prohrál. Podle lidí z Ostrova se nemohl v posledních letech smířit s tím, že ztratil svou bývalou autoritu. Před rokem 1989 byl totiž pomocníkem Veřejné bezpečnosti a v obci u hranic často kontroloval turisty i starousedlíky.