České Budějovice zasáhla silná průtrž mračen

České Budějovice - České Budějovice zasáhl před polednem silný přívalový déšť, po kterém museli vyjíždět i hasiči. Na několika místech nyní čerpají vodu, která způsobila problémy v Rudolfovské, Železničářské a v ulici V. Špály. V Nové Vsi hasiči uvolňovali ucpaný potok, v několika domech čerpají vodu, která natekla do sklepů a přízemních prostor. Bouřky doprovázené místy krupobitím a poryvy silného větru se budou na území Čech objevovat nejméně do středeční noci. Meteorologové upozorňují, že lokálně může napršet až 50 litrů vody na metr čtvereční.

„Voda se dostala i do prodejny dm drogerie v Sokolské ulici,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Vážná byla situace také kolem Dobrovodského potoka. Obyvatele upozorňovalo i hlášení městské policie z amplionů v ulicích.

Bouřky se silným přívalovým deštěm zasáhly České Budějovice už v sobotu večer. Kvůli ucpané kanalizaci voda zaplavila desítky sklepů a zahrádek. Hasiči také museli evakuovat chataře u Borovnice a kvůli úderu blesku do zabezpečovacího zařízení na českobudějovickém nádraží nejezdily některé vlaky.