Krumlovská točna vstupuje do nové sezóny

Český Krumlov - Komedií Carla Goldoniho Sluha dvou pánů začíná večer sezona Jihočeského divadla s otáčivým hledištěm v Českém Krumlově. Inscenaci režiséra Jiřího Menzela provází mimořádný zájem diváků. Už teď jsou vyprodaná téměř všechna představení. Režisér považuje hru trochu za experiment, trochu za sázku na jistotu. V nočních zámeckých zahradách se totiž běžně hrají spíše hry, které potřebují hodně prostoru a využívají přírodní scény. Na druhou stranu je ale Sluha dvou pánů právě v Česku velmi populární.

„Goldoni je o lidech, o tom, jací jsme. Blbí a milí, hloupí a chytří,” komentuje hru Menzel. Považuje ji za rychlou a svěží komedii. V kombinaci se známými herci splňuje podle samotného režiséra i vedení divadla jejich představu o typicky letním prázdninovém představení.

Potvrzuje to podle nich i zájem diváků, lidé se nevešli ani na generálku. „Divácká odezva je, už máme přes měsíc vyprodáno,” pochvaluje si zájem ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták. Kromě sluhy dvou pánů se diváci na otáčivém hledišti v Českém Krumlově mohou těšit i na druhou letošní premiéru. Měl by jí být Cikánský baron.